строителство ремонт ремонт апартамент варна стротително ремонтни работи строително ремонтни услуги строителни ремонти строително ремонтни фирми ремонтни услуги варна ремонтни дейности варна ремонтни фирми варна ремонтни фирми варна реконструкции варна ремонти апартаменти варна
довършителни работи

Основен, частичен ремонт на панелни жилища, преустройство апартаменти - Варна, Терзиев инженеринг

Още снимки в: Галерия обекти и Наши проекти
 
основен ремонт апартамент реконструкция апартамент пълен ремонт апартамент

Ремонт на панелен апартамент - етапи


Първи етап от ремонта на панелното жилище включва:

  • За постигане на добра енергийна ефективност при ремонта на панелен апартамент, първо се започва със смяна на дограмата, като от голямо значение за северните и западните прозорци да бъдат с КА – стъкло. KA – стъклото поема отвън топлина, но не я отдава. За по-добра шумоизолация се препоръчва троен стъклопакет. Препоръчително е изборът на дограма да става в зависимост от разположението на прозореца: север и запад - 5 камерна PVC дограма; юг и изток - 4 камерна PVC дограма. Разликата между 4 и 5 камерната дограма е минимална.

  • От външната страна е препоръчително да се направи саниране на стените. За да бъде ефективна външната изолация на фасадните стени се подбира подходящ материал, извършва се с правилна технологичната последователност на полагане на материалите. Външното саниране създава условия за ликвидиране на конденза и подобряване на топлинния комфорт, рязко намалява енергийните разходи. Направените инвестиции се изплащат за 2-3 отоплителни сезона.

  • Следващата фаза при ремонта на жилището е всички външни стени да се изолират отвътре с гипсокартон и минерална вата, с цел избягване на външните влияния. Дебелината на вътрешната изолация се определя според височината, разположението и големината на жилището. Панелното жилище изисква повече първоначални вложения за изолация на външните стени, вътрешна изолация с минерална вата и гипсокартoн, смяна на дограма. Тези вложения са оправдани, тъй като те водят до намаляване на разходите за отопление в дългосрочен план.

цялостен ремонт апартамент панелно жилище ремонт ремонт панелен апартамент

Втори етап от ремонта на панелния апартамент включва:

  • Подмяната на елeктро инсталацията е от голямо значение за постигане на енергийна ефективност. Препоръчително е да се използва мостов кабел и да се извърши монтаж на дефектнотокови защити. Ел. таблото се избира според квадратурата на жилището и за всяко помещение трябва да бъде предвиден отделен предпазител с дефектнотокова защита.

  • ВИК инсталацията е желателно да се подмени с ПП тръби, защото не се пукат и гаранцията им е над 50 години.


Трети етап от ремонта на панелното жилище включва:

  • Интериорен дизайн - оформление вътрешното пространство според изискванията на клиента - избор и монтаж на подови настилки в зависимост от предназначението на помещението, полагане на декоративни мазилки, тапети, стенни бои. Изграждане на стени, колони, ниши, окачени тавани, скрито осветление.

  • Поръчка на мебели по индивидуален проект - добро решение за клиента, защото мебелите са съобразени с пространството в панелния апартамент, с нужната цветовата гама и с най-точните желания на клиента. Материалите, от които се правят мебелите са качествени и изработени по европейски стандарти.

Ремонт панелни жиилща ВИК услуги Ел. услуги Поставяне подови настилки Интериорен дизайн ПВЦ дограма Мебели по поръчка Метални декорации
Връзки: JR Хидроизолации Варна Уеб дизайн и разработка
терзиев стротелство ремонт варна