Направи запитване

  Първи етап от ремонта на панелното жилище включва:

  • За постигане на добра енергийна ефективност при ремонта на панелен апартамент, първо се започва със смяна на дограмата, като от голямо значение за северните и западните прозорци да бъдат с КА – стъкло. KA – стъклото поема отвън топлина, но не я отдава. За по-добра шумоизолация се препоръчва троен стъклопакет. Препоръчително е изборът на дограма да става в зависимост от разположението на прозореца: север и запад – 5 камерна PVC дограма; юг и изток – 4 камерна PVC дограма. Разликата между 4 и 5 камерната дограма е минимална.
  • От външната страна е препоръчително да се направи саниране на стените. За да бъде ефективна външната изолация на фасадните стени се подбира подходящ материал, извършва се с правилна технологичната последователност на полагане на материалите. Външното саниране създава условия за ликвидиране на конденза и подобряване на топлинния комфорт, рязко намалява енергийните разходи. Направените инвестиции се изплащат за 2-3 отоплителни сезона.
  • Следващата фаза при ремонта на жилището е всички външни стени да се изолират отвътре с гипсокартон и минерална вата, с цел избягване на външните влияния. Дебелината на вътрешната изолация се определя според височината, разположението и големината на жилището. Панелното жилище изисква повече първоначални вложения за изолация на външните стени, вътрешна изолация с минерална вата и гипсокартoн, смяна на дограма. Тези вложения са оправдани, тъй като те водят до намаляване на разходите за отопление в дългосрочен план.

  Втори етап от ремонта на панелния апартамент включва:

  • Подмяната на елeктро инсталацията е от голямо значение за постигане на енергийна ефективност. Препоръчително е да се използва мостов кабел и да се извърши монтаж на дефектнотокови защити. Ел. таблото се избира според квадратурата на жилището и за всяко помещение трябва да бъде предвиден отделен предпазител с дефектнотокова защита.
  • ВИК инсталацията е желателно да се подмени с ПП тръби, защото не се пукат и гаранцията им е над 50 години.

  Трети етап от ремонта на панелното жилище включва:

  • Интериорен дизайн – оформление вътрешното пространство според изискванията на клиента – избор и монтаж на подови настилки в зависимост от предназначението на помещението, полагане на декоративни мазилки, тапети, стенни бои. Изграждане на стени, колони, ниши, окачени тавани, скрито осветление.
  • Поръчка на мебели по индивидуален проект – добро решение за клиента, защото мебелите са съобразени с пространството в панелния апартамент, с нужната цветовата гама и с най-точните желания на клиента. Материалите, от които се правят мебелите са качествени и изработени по европейски стандарти.